'Ultimii ani au stat sub semnul prudenţei, în special în ceea ce priveşte comportamentul de consum al clientului, care cântăreşte mult mai mult înainte să ia o decizie. 'Creditul tot mai uşor' este o modalitate prin care încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor lui, cu produse financiare de calitate, dobânzi competitive şi consultanţă personalizată. Decizia de a lansa un nou produs de creditare în lei vine din dorinţa de a ne recompensa clienţii care îşi respectă obligaţiile contractuale, prin scăderea an de an a costurilor creditului', a declarat Dan Grigoriu, director Divizia Produse şi Segmente Retail Banca Românească.

Suma minimă pe care o poate împrumuta un client este de 2.000 de lei, iar cea maximă, 80.000 de lei, iar perioada de acordare a creditului este de până la cinci ani, pentru un credit nou, şi de maxim zece ani în cazul unei refinanţări. Un client care aplică pentru acest tip de credit trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 24 şi 70 de ani (la sfârşitul perioadei de creditare) şi trebuie să aibă un venit lunar de minim 800 de lei.

Datorită protocolului încheiat cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Banca Românească poate verifica pe loc veniturile celor care solicită 'Creditul tot mai uşor', reducând timpul de răspuns la doar câteva minute, scrie agerpres.