Potrivit reprezentanţilor băncii, nu mai sunt necesare adeverinţa de venit şi cuponul de pensie, în cazul salariaţilor sau al pensionarilor care solicită acordarea unui credit. Verificarea se face doar cu acordul clienţilor, în baza unui acord de consultarea bazei de date de la ANAF.

'Am implementat protocolul cu ANAF având în minte confortul clienţilor noştri. Ne-am dorit ca ei să facă mult mai puţine drumuri până la bancă şi, dacă îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, să poată primi creditul în aceeaşi zi', spune Dan Grigoriu, director al Diviziei Produse şi Segmente Retail la Banca Românească, relateaza agerpres.

Clienţii Băncii Româneşti pot lua credite de nevoi personale fără ipotecă, în valoare de minimum 1.000 de lei şi maximum 80.000 de lei, pe o perioadă de până la 5 ani cu o dobândă de 8,92%.

Banca Românească are un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.