'Clienţii Băncii Româneşti nu sunt afectaţi în niciun fel de această tranzacţie. În momentul de faţă, condiţiile contractuale rămân neschimbate. OTP Bank România doreşte să pună şi la dispoziţia clienţilor Banca Românească oferta din cadrul programului de conversie a creditelor în CHF. Încheierea financiară a tranzacţiei va avea loc la începutul anului 2018. OTP Bank România şi Banca Românească vor face tot posibilul pentru a asigura o integrare lină', menţionează OPT Bank România.

În privinţa valoarii tranzacţiei, oficialii băncii nu au dezvăluit detalii, finalizarea acesteia fiind supusă aprobării autorităţilor de supraveghere.

'Părţile nu doresc să dezvăluie detaliile financiare ale tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorităţilor de supraveghere. OTP Group va colabora îndeaproape cu Banca Naţională a României pentru obţinerea aprobărilor necesare. În urma finalizării achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România (OBR) va creşte la aproximativ 4%, devenind astfel al 8-lea jucător pe piaţa bancară din România (conform cifrelor din 2016). Societe Generale Corporate & Investment Banking a acţionat în calitate de Consilier Financiar Unic al OTP Group în legătură cu tranzacţia', precizează instituţia bancară.

Referitor la acest acord, directorul general adjunct al Diviziei Comerciale OTP Bank, László Wolf, susţine că noua achiziţie 'demonstrează faptul că OTP Bank are o bază solidă, o bună capitalizare şi o lichiditate remarcabilă, iar conducerea băncii este determinată să îşi consolideze prezenţa în regiune'.

Conform bilanţului total de la finalul anului 2016, Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 1,62%, cu activitate atât în sectorul de retail, cât şi corporate, mentioneaza agerpres.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, membru al celui mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est - un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Prezenţa sa în România datează din 2004, iar în prezent este a 11-a cea mai mare bancă din ţară. Ultima achiziţie a unei instituţii financiare realizată de OTP Bank în România a fost în 2014, prin Millennium Bank.