Câştigurile din tranzacţionare au urcat cu 17%, la 482 de milioane de euro. Societe Generale a raportat performanţe financiare şi comerciale bune, continuând să se adapteze la un mediu dificil şi nesigur, a afirmat directorul general Frederic Oudea.

Veniturile s-au redus cu 5,6% în trimestrul trei, la 6,01 miliarde de euro, depăşind, totusi, estimările analiştilor (5,94 miliarde de euro), în timp ce provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut cu 27%, la 417 milioane de euro, comparativ cu perioada similară din 2015. Anul acesta, acţiunile Societe Generale au pierdut 20%.

Profitul net la divizia global banking and investor solutions division a urcat cu 42%, la 469 milioane de euro, pe fondul rezultatelor foarte bune din Asia. Veniturile din tranzacţionarea valutei, a materiilor prime şi a bondurilor au crescut cu 42%, ajungând la 687 milioane de euro. La divizia de consumer banking din Franţa, profitul net a scăzut cu 15%, la 353 milioane de euro, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor. Societe Generale vrea să reducă numărul sucursalelor din Franţa cu 20% până în 2020.

Câştigurile de la divizia internaţională de retail şi servicii financiare au crescut cu 31%, la 457 milioane de euro, în special datorită majorării împrumuturilor pentru achiziţionarea vehiculelor. La subsidiara din Rusia, Societe Generale a raportat un profit de şapte milioane de euro, după ce a înregistrat pierderi de 18 milioane de euro în perioada iulie - septembrie 2015.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la sfârşitul lunii septembrie la 11,4%, în creştere faţă de 11,1% la sfârşitul lunii iunie. Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor, scrie agerpres.