"Veniturile operaţionale ale Băncii Transilvania au ajuns la 1.415,2 milioane lei, iar profitul net la 458,3 milioane lei. Rezultatul financiar include impactul unor tranzacţii nerecurente (Visa Europe, provizioane suplimentare generate de Legea Darea în plată), cu un impact brut pozitiv de aproximativ 11 milioane lei în rezultatul băncii. Activele BT sunt în valoare de 47,89 miliarde lei, creditele nete însumează 25,8 miliarde lei, iar resursele de la clienţi, 39 miliarde lei. Banca Transilvania continuă dezvoltarea la nivel de Grup Financiar, cu focus pe companiile subsidiare, care înregistrează o dinamică pozitivă în pieţele pe care activează: investment banking, leasing, leasing operaţional, investiţii mobiliare", se arată într-un comunicat preluat de agerpres.

Potrivit documentului, eficienţa operaţională a BT confirmă trendul din primul trimestru, raportul cost/venit fiind de 39%, chiar dacă impactul din contribuţia la Fondul de Garantare al Depozitelor, aferentă întregului an, a fost înregistrată în acest semestru. "Dacă excludem efectul tranzacţiei Visa Europe, care se ridică la 185 milioane lei, valoarea indicatorului cost/venit rămâne la o valoare confortabilă, de 44,9%. Raportul credite/depozite este la 66% la sfârşitul primului semestru din 2016", arată banca.

De asemenea, raportul credite/depozite a ajuns la 66% la sfârşitul primului semestru din 2016. Banca Transilvania avea, la 30 iunie 2016, un portofoliu de 2,64 milioane carduri, care a generat tranzacţii cu aproape 25% mai mari faţă de perioada similară a anului precedent, iar cota de piaţă a băncii privind volumul tranzacţiilor cu carduri este de aproape 20%.

Totodată, creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 9,17% din totalul portofoliului de credite al BT. Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente şi garanţii ipotecare este în continuare la un nivel confortabil, de 124,63%, în conformitate cu apetitul de risc al băncii. Solvabilitatea BT, luând în considerare profitul semestrului I 2016 este de 18,17% (fără profit este de 16,62%).