Noile opţiuni digitale simplifică accesul clienţilor la două dintre principalele operaţiuni bancare. Schimbul valutar se poate realiza prin depunerea în automatul de plăţi a valutei cash şi schimbarea acesteia în altă valută pentru depunerea în contul propriu deschis la BT, din cont BT în alt cont personal BT, deschis în altă valută.

Datorită noilor facilităţi, timpul alocat tranzacţiilor bancare principale scade semnificativ, iar interacţiunea de tip self-service cu banca este mai simplă.
Automatele de plăţi erau destinate până acum exclusiv achitării de facturi. Peste 8,2 milioane de facturi au fost plătite în 2016 prin intermediul acestora.

Banca Transilvania are aproape 550 de automate de plăţi, în fiecare dintre sediile sale. Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active, scrie agerpres.

Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, aproape 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC - Banca Mondială.