"Tranzacţia va respecta toate prevederile legii pieţei de capital din Republica Moldova, iar BT va avea nevoie de aprobarea Băncii Naţionale a României şi a Băncii Naţionale a Moldovei pentru aceasta investiţie", se menţionează în comunicat. Ca urmare a intrării Băncii Transilvania în capitalul Victoriabank, cei doi parteneri - BT şi BERD - vor deţine împreună pachetul majoritar în Victoriabank. În conformitate cu legislaţia în vigoare, aceştia vor face o ofertă pentru achiziţionarea celorlalte acţiuni.

Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate în Republica Moldova, 540.000 de clienţi, 1.400 de persoane în echipă şi aproape 100 de sedii. În iunie 2017, Victoriabank avea cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din întreaga piaţă din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite era cel mai redus de pe piaţă, de 39%. De asemenea, banca deţinea peste 17% cota de piaţă ca număr de carduri (aproape 285.000), aproape 25% cota de piaţă ca număr de POS-uri şi peste 37% privind rulajele cu cardul la comercianţi.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România şi nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. Banca are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de angajaţi şi peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza în Republica Moldova din 2008 datorită subsidiarei BT Leasing MD, lider de piaţă în Republica Moldova în funcţie de valoarea finanţărilor de mijloace fixe acordate în leasing, mentioneaza agerpres.