În medie, bancherii de la Goldman Sachs Group Inc. au primit un bonus de 194.000 de lire sterline (300.000 de dolari), cu 24.000 de lire sterline, sau 14%, mai mult decât colegii lor de la Morgan Stanley, care s-au situat pe poziţia a doua a clasamentului. Primele cinci bănci sunt americane (Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan şi Citigroup). Cea mai bine clasată bancă europeană este Credit Suisse Group, locul şase, care a acordat bancherilor săi un bonus de 135.000 de lire sterline.

Chiar dacă JPMorgan Chase & Co. se situează pe poziţia a patra când este vorba de bonusurile plătite în acest an, banca americană este cea mai generoasă când este vorba de pachetul total, care include atât salariile cât şi bonusurile.

'Continuând un trend înregistrat în ultimii ani, ne aşteptăm să vedem o creştere a salariilor de bază pentru a putea fi ocolite prevederile care limitează bonusurile, în special la nivelul directorilor', a declarat Alice Leguay, co-fondatoarea şi directorul general de la Emolument.

Legea europeană stipulează că salariaţii din bănci nu trebuie să primească prime mai mari de 100% din salariul de bază sau 200% dacă statul în cauză autorizează acest lucru. Potrivit celor mai recente date ale Autorităţii Bancare Europene, în 2012 Marea Britanie avea 2.188 de bancherii de investiţii care au câştigat mai mult de un milion de euro pe an.

Datele publicate de Emolument se bazează pe un sondaj derulat în rândul a 189 de directori care lucrează la băncile de investiţii din Londra, mentioneaza agerpres.