"Scriitorul Viktor Erofeev,, pe care-l citez in prefata cartii mele spune ca adevarata istorie a Rusiei nu se regaseste in letopisete, ci in bancuri. Adica viata rusilor este intr-atat de anecdotica si absurda, incat nu poate fi cuprinsa in cronici sau pagini de istorie. Unicul lucru care transmite starea de spirit a rusului de rand este bancul", sustine Jukka Mallinen. 

In ultimii ani au aparut atatea glume despre Putin, incat, daca este sa dam crezare afirmatiilor lui Erofeev, generatiile urmatoare se vor ingrozi imaginandu-si cum a trait Rusia la inceputul secolului 21. Din acest punct de vedere, epoca lui Putin a intrecut chiar si perioada sovietica.

"Dupa parerea mea, Putin l-a devansat chiar si pe Brejnev. Brejnev a cazut pe locul doi. Interesanteste ca la inceput, Putin era comparat cu Gorbaciov, cu Eltin. Acum, nu-l mai compara decat cu Stalin", spune Mallinen.

Cateva bancuri:

  • Vladimir Putin deschide frigiderul. Se uita si vede un aspic. "Ce tremuri asa, nu dupa tine am venit. Vreau ketchup".
  • Putin in China a reusit cu greu sa-l atinga pe Obama pe umar, desi dorea atat de mult sa-i sarute mana!
  • Putin ii spune lui Lavrov: "Acum o sa inceapa intrebarile, dar eu o sa le spun un banc despre un bunic si o bunica..." Lavrov ii raspunde: "Vladimir Vladimirovici, suntem la Tribunalul de la Haga, nu la conferinta de presa".
  • Aflat in vizita la Beijing, Putin s-a interesat de bucataria chineza. E si normal, pentru ca foarte curand, rusii vor fi hraniti cu viermi, insecte si alte asemenea vietati.
  • Putin a spus ca s-a despartit de sotie in prietenie si pace. E adevarat, pentru ca Liudmila a ramas in viata/
  • De ce au inchis postul de televiziune Dojdi (in traducere din rusa, ploaie) Pentru ca Peskov, secretarul de presa al presedintelui, a inteles gresit intrebarea lui Putin: "N-o sa ne incurce PLOAIA la Olimpiada?"
  • Kabaeva (fosta gimnasta Alina Kabaeva, presupusa amanta a liderului de la Kremlin, n.r.) a aprins flacara olimpica. Tu ce ai facut pentru prietena ta?
  • Putin vine la restaurant insotit de cativa subalterni. Patronul localului se apropie si intreaba:  "Vladimir Vladimirovici, ce ati dori?" "Carne", raspunde acesta. "Dar legume?" "Si legumele tot carne sa fie!".
  • La o intrunire publica, Dmitri Medvedev (premierul Rusiei, n.r.) se apropie de microfon, iar un consilier ii sopteste la ureche: "Dmitri Anatolievici, va atarna niste fire de haina". Vocea lui Putin de undeva de sus: "Nu le atingeti, sunt sfori necesare".