De asemenea, planurile de dezvoltare pe termen lung ale companiei reprezintă un catalizator pentru investiţii suplimentare de tip greenfield în zonă (comercial, birouri, rezidenţial), rezultând suprafeţe utilizabile de peste 1,4 milioane mp (cu o pondere de circa 76% a proiectului rezidenţial) şi dând astfel naştere unuia dintre cele mai mari proiecte de tip 'mixed-use' din Europa Centrală şi de Est.

Cumulat, proiectul existent şi investiţia de tip greenfield, compusă din zone comerciale, rezidenţial şi birouri, poate produce un impact economic total estimat la circa şase miliarde de euro în perioada 2017 - 2026, conform unui studiu realizat de KPMG pentru Băneasa Developments.

'Platforma Băneasa poate genera în următorii 10 ani peste 1,9 miliarde de euro în salarii, susţinând circa 220.000 salarii şi contribuind cu circa 2,3 miliarde de euro în taxe către bugetul de stat. În total, proiectul ar putea susţine peste 30.000 locuri de muncă în 2026', relevă acelaşi studiu.

Băneasa Developments operează în prezent cel mai mare centru comercial din Bucureşti, pe o suprafaţă de peste 80.000 mp şi cu 364 de magazine. În ultimii 10 ani, compania a investit circa 165 milioane de euro în dezvoltarea zonelor comerciale, care au stat la baza dezvoltărilor ce au urmat în zonele înconjurătoare din nordul Bucureştiului. Anul trecut, veniturile Băneasa Developments au depăşit 49 de milioane de euro, profitul net situându-se la circa 16 milioane euro, scrie agerpres.