Aproximativ 54% dintre americanii chestionaţi de Institutul de sondaje al universităţii Quinnipiac dezaproba politica promovata de preşedintelui lor, sustinuta de numai 39% dintre repondentii care apreciaza munca liderului de la Casa Alba. La 1 octombrie, aceste cifre au fost de de 49% si, respectiv 45%.

Ca o comparatie, preşedintele republican George Bush a cunoscut o scădere similara a popularitatii cam in acelaşi moment al celui de-al doilea mandat. Barack Obama pare să plătească pentru reforma sănătăţii, a cărui componentă principală a intrat în vigoare la 1 octombrie.

Dificultăţile întâlnite în lansarea acestei reforme-pilot a preşedintelui i-au adus o pierdere a încrederii în rândul electoratului feminin. Doar 40% dintre femei sunt de acord cu politica sa, faţă de cele 51% împotrivă.

Studiul arată de asemenea că majoritatea americanilor rămân pesimişti în ceea ce priveşte consecinţele "Obamacare", denumirea dată reformei sănătăţii în Statele Unite. Doar 19 la sută dintre ei cred că aceasta va îmbunătăţi serviciile de sănătate, faţă de 43 la sută care consideră că va dăuna şi 33 la sută care apreciază că nu se va schimba nimic.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.545 de alegători din Statele Unite între 6 şi 11 noiembrie, cu o marjă de eroare de plus/minus 1,9 puncte procentuale.