Barbie, Monopoly, Fisher Price sau Transformers... Numecare evoca, mai degraba camera unor copii decat piata de fuziuni si achizitii. Si totusi, zvonuri despre un mariaj intre Hasbro si Mattel circula cu tot mai multa insistenta.

E adevarat, nu ar fi pentru prima data cand astfel de speculatii incing spriritele investitorilor. Bloomberg aminteste, printre altele ca, in urma cu 20 de ani, Mattel a respins o oferta de 5,2 miliarde de dolari din cauza unui litigiu cu marele sau concurent. De aceasta data insa, Hasbro a facut primul pas.

Pe langa papusile Barbie, Mattel produce jucariile din gama Fisher Price si masinile de curse Hot Wheels. Hasbro s-a impus cu seria My little Pony, dar si cu jocurile de societate Scrabble si Monopoly.

Fuziunea dintre cele doua grupuri americane va crea un adevarat mastodont al domeniului, capabil sa-i dea batai de cap principalului rival, danezul Lego.

Pe o piata pusa la grea incercare de succesul jocurilor video, cei doi fabricanti au rezistat gratie jocurilor sub licenta Disney. Astfel, Hasbro si Mattel profita de pe urma ultimului film din saga Star Wars pentru a-si spori cifra de afaceri. Mattel s-a inspirat, de asemenea, din Regina ghetii.