"Intră la categoria autostrăzi suspendate", a afirmat Băsescu la B1TV, întrebat despre afirmaţia edilului Capitalei.

Preşedintele a spus şi că transferarea Metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei va duce la probleme.

"Experienţa dobândită în Ministerul Transporturilor nu poate fi acoperită de Primăria Capitalei. Eu am fost primar şi venind de la Ministerul Transporturilor am spus că nu vreau să aud de Metrou la Capitală ştiind complexitatea problemelor pe care le ridică metroul. Vă pot spune că dacă la Metrou s-ar opri pompele de extracţie a apei infiltrate în tunel, în două zile aţi avea apă în staţii. Deocamdată la Capitală noi nu luăm apa de pe străzi, darămite să ţii un asemenea gigant, pentru că e un gigant. Plus că personalul nu ar trece la Primărie", a argumentat Băsescu.

El a afirmat şi că nu s-a introdus încă tichetul valabil pe toate mijloacele de transport din Bucureşti, proiect iniţiat încă din mandatul său la Primăria Capitalei.

"Deci nu ştiu în ce stadiu mai e. Eu vă spun că eram primar şi era un credit de 28 milioane de euro de la BERD cu care să facem acest sistem cu tichet unic", a mai susţinut şeful statului.

Primarul Sorin Oprescu a spus, miercuri, că bucureştenii nu vor mai plăti pentru încălzirea locuinţei dacă investitorul care va administra, prin delegare de serviciu, noua structură înfiinţată prin comasarea RADET şi ELCEN va ceda municipalităţii măcar 1% din profitul estimat să fie obţinut.