Declaraţiile preşedintelui facute la un post de televiziune si preluate de Mediafax.

   -  Înainte de alegeri făceam apeli la români să nu îi voteze pe cei care au dosare penale. Dispreţul a fost total, dar românii văd acum ce înseamnă să îi votezi pe cei care îţi dau o găleată sau o pufoaică sau pe cei care au dosare penale.

    - România nu este o ţară fără anticorpi. Intervenţia puterilor externe i-a făcut să dea înapoi mai repede. Altfel, cu capacitatea de a minţi a lui Ponta, Antonescu, Zgonea, Voiculescu ne-ar fi fost mult mai greu să ajungă mesajul la populaţie.

    - Aranjamentul între Ponta şi Antonescu pe legea amnistiei şi pe Codul Penal s-a făcut luni. Amândoi au ştiut foarte bine. Astăzi vă pot confirma că s-au înţeles ca în timp ce Ponta era la Johannesburg aceste legi să treacă.

    - Ce n-a înţeles Victor Ponta este că nu a fost crezut în nicio cancelarie. A rămas tot cel care a dat lovitura de stat. Iar acum este înzecită neîncrederea faţă de el comparativ cu momentul în care au dat lovitura de stat. Ştiu că nimeni nu crede că nu au ştiut. În Europa oricine ar râde că liderii unei coaliţii de 70% nu au ştiut că se modifică Codul Penal. Au ştiut, au pus-o la cale şi au vrut să le reuşească.

    - Această modificare a Codului Penal dă liber la corupţie. România este în afara unor angajamente elementare. Eu susţin în continuare că 90% dintre parlamentari nu au ştiut ce au făcut. Suntem în pericol ca România să fie dată un exemplu.

    - Ponta, Antonescu şi Zgonea ar trebui să demisioneze. Cei care au patronat politic acest atac la statul de drept trebuie să facă urgent un pas înapoi.