Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îi roagă pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal, el transmiţând totodată liderilor USL să nu îşi imagineze că un ministru cu dosare penale va avea ocazia să depună jurământul în faţa sa.


"Indiferent cât de frumos le vorbeşte un candidat, indiferent că e de la USL, că e de la ARD, dacă ştiu din presa locală sau de la televizor că are un dosar penal, îi rog să nu îl voteze!", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă.

El a opinat că "singurul reper care ne poate credibiliza este votul din 9 decembrie". "Mi-aş dori mult ca românii să le demonstreze europenilor că ei nu tolerează suspiciunile de corupţie. Îi rog să nu voteze niciun candidat, indiferent al cui este, despre care ştiu că are dosar penal. Dacă au dubii, în această săptămână de campanie îl pot întreba, sau se pot interesa la instituţiile statului. Dar ar fi un mesaj extraordinar că românii nu tolerează corupţia şi românii nu sunt neapărat egali cu clasa politică. Înţelepciunea românilor care merg la vot este deasupra înţelepciunii reduse pe care au arătat-o parlamentarii legat de cazurile de corupţie", a adăugat el, citat de Mediafax.