Ford Motor, al doilea mare producător auto din SUA, anunţa marţi că a vândut anul trecut 1,02 milioane de automobile Focus, cel mai bine vândut automobil al Ford Motor (al doilea mare producător auto din SUA), citând datele firmei de analiză a pieţei auto Polk. Această companie nu a publicat şi datele referitoare la Corolla dar presa a citat anunţul Ford conform căruia Toyota a vândut 872.774 automobile Corolla în 2012.

Miercuri, Ryo Sakai, purtător de cuvânt al companiei Toyota Motor, a anunţat că anul trecut s-au vândut 1,16 milioane de automobile Corolla iar 'Toyota încă vede că cea mai populară maşină din lume este Corolla'. 'Datele privind vânzările includ Corolla Sedan, Corolla Altis, Corolla Axio, Corolla Wagon, Corolla Fielder şi Corolla Rumion, dar nu includ derivatele din Corolla, cum ar fi Auris, Auris Hybrid, Verso, E'z, Matrix, Scion xB şi Rukus, care nu împart numele de 'Corolla', a explicat Ryo Sakai.

Reprezentanţii Polk nu au comentat informaţia.

Toyota şi-a îmbunătăţit recent cu 10% estimările privind profitul net pe care îl va înregistra în exerciţiul fiscal care se va încheia în luna martie 2013, datorită vânzărilor solide înregistrate pe piaţa din SUA şi a deprecierii yenului japonez.

Toyota, cel mai mare producător auto din lume, se aşteaptă ca în exerciţiul fiscal curent să înregistreze un profit net de 860 milioane yeni (9,3 miliarde de dolari) cu 80 de miliarde de yeni mai mult decât preconiza în luna noiembrie a anului trecut. Comparativ, în exerciţiul fiscal care s-a încheiat în luna martie 2012, Toyota a înregistrat un profit net de 283,5 miliarde de yeni.

De asemenea, Toyota şi-a îmbunătăţit şi estimările de vânzări pentru exerciţiul fiscal curent până la 21.800 miliarde de dolari (237 miliarde de dolari), cu 17% mai mult decât prognoza în toamnă. În exerciţiul fiscal care se va încheia în luna martie 2013 Toyota estimează că va vinde 8,85 milioane vehicule, în creştere faţă de 8,75 milioane vehicule cât estima anterior.

Toyota a redobândit anul trecut poziţia de cel mai mare constructor auto mondial în condiţiile în care vânzările de automobile marca Toyota au crescut cu 22,8% până la 8,72 milioane unităţi, iar vânzările totale ale grupului Toyota (care cuprinde şi mărcile Daihatsu şi Hino) au atins 9,75 milioane vehicule.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford, scrie Agerpres in pagina electronica.