''Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, ar trebui să fim o ţară activă la maximum şi, în acelaşi timp, să avem oferte pentru diferite regiuni'', a declarat oficialul bulgar, adăugând că sectorul turismului din Bulgaria şi-a exprimat deja disponibilitatea de a acorda turiştilor ruşi bonusuri speciale. "Ar trebui să profităm de această oportunitate pentru a majora cât mai mult numărul ruşilor care vor vizita ţara noastră", a apreciat Nikolina Angelkova.

Oficialul a anunţat că de la 1 februarie va fi inaugurat un call-center pentru turiştii ruşi, care vor putea obţine în limba rusă informaţii despre vacanţele din Bulgaria Referindu-se la regimul vizelor, ministrul Turismului din Bulgaria a explicat că există un acord privind gratuitatea vizelor pentru copiii de până la 16 ani.

Şi Grecia încearcă să-i atragă pe turiştii ruşi, privaţi de destinaţiile lor preferate de vacanţă din Turcia şi Egipt, după deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi Ankara şi violenţele din Egipt, precizeaza agerpres.

În noiembrie, Moscova a ordonat suspendarea legăturilor aeriene cu Egiptul după atentatul împotriva unui Airbus al companiei Kogalâmavia (Metrojet) în peninsula Sinai, iar începând din 28 noiembrie agenţiile de turism din Rusia nu mai au dreptul să vândă sejururi în Turcia, oficial din motive de securitate, în urma doborârii unui bombardier rus Su-24 de către aviaţia turcă.

Ca rezultat, sectorul turismului din Grecia ar putea atrage cel puţin două milioane de vizitatori suplimentari în 2016 şi Atena intenţionează să accelereze emiterea vizelor pentru cetăţenii ruşi, a afirmat recent preşedintele Asociaţiei Agenţiilor Elene de Turism (HATTA), Lyssandros Tsilidis. Conform analizelor, dacă Atena va reusi acest lucru, veniturile din turism s-ar putea majora cu două miliarde de euro. Comparativ cu media turiştilor străini, vizitatorii din Rusia stau mai mult şi cheltuie sume mai mari de bani în Grecia, care este tot o ţară ortodoxă.

Joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea, a declarat că România este pregătită să ofere pachete complete, concepute special pe nevoile, cultura şi obiceiurile turiştilor ruşi. Printre destinaţiile căutate de turiştii ruşi se numără litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Bucovina şi Maramureşul, destinaţii recunoscute pentru autenticitatea tradiţiilor şi obiceiurilor locale.