Siemens vrea să achiziţioneze afacerile din domeniul turbinelor cu gaz ale Alstom, în timp ce Mitsubishi a propus înfiinţarea a trei societăţi mixte cu o participaţie de 10% în compania franceză.

Oferta include 3,1 miliarde de euro în numerar. Siemens oferă 3,9 miliarde de euro pentru activităţile din domeniul gazelor ale Alstom, în timp ce GE a oferit 17 miliarde de dolari pentru activităţile Alstom legate de sectorul energetic.

De asemenea, Siemens negociază infiintarea unei divizii feroviare mixte cu Alstom, companie care produce celebrele trenuri de mare viteză TGV. In acelasi timp, GE şi Siemens s-au angajat să creeze 1.000 de locuri de muncă.

Noile propuneri formulate de Siemens si MHI vor fi discutate marti de reprezentantii celor doua companii cu preşedintele Francois Hollande.

Autorităţile franceze au drept de veto în acest dosar şi doresc să obţină o serie de garantii: este vorba atat de locurile de muncă, cat si la menţinerea centrelor de decizie în Franţa, dar si la tehnologia aplicata de Alstom la realizarea turbinelor cu aburi, care intra in dotarea centralelor nucleare ale grupului francez de utilităţi EDF.