Potrivit analistului Dave Majumdar marea competitie pentru titlul de cel mai bun avion de lupta se va da intre F-35, avioanele chineze J-20 si J-3, dar si cele ruse T-50 (PAK-FA) si Su-35.

De altfel, noteaza expertul in paginile publicatiei americane, SUA au creat F-35, un avion de vanatoare stealth, din generatia cinci. In legatura cu cele cinci aparate de zbor s-a scris mult, unii punand la indoiala performantele anuntate de producatori, altii criticand absenta unor date complete pentru formarea unei imagini realiste a ceea ce reprezinta, cu adevarat, respectivele masini de razboi.

Unii sustin ca F-35, considerat, printre altele, printre cele mai scumpe avioane militare fabricate vreodata, este net superior tuturor celorlalte aparate. Altii cred ca, dimpotriva, avioanele ruse si chineze sunt mai performante si mai eficiente, ghidandu-se, fireste, dupa ce scrie in documentele oficiale sau dupa evolutiile la diferite demonstratii. 

Dar numai conditii de confruntare directa si reala vor putea permite stabilirea liderului absolut. Iar un rol important in orice batalie apartine, desigur, echipajului.