„Legatura dintre cele doua evenimente este mai mult decat evidenta”, comenteaza cotidianul citat. „La incapatanarea Occidentului de a-si duce la bun sfarsit proiectul, care trezeste o ingrijorare puternica la Moscova, s-a raspuns cu o demonstratie de forta: a fost pus in miscare intreg arsenalul de rachete al Rusiei”, explica sursa mentionata.

Nezavisimaia gazeta mentioneaza, in context, ca exercitiile s-au desfasurat sub conducerea directa a comandantului supre al fortelor militare, presedintele Vladimir Putin. Detaliind, ziarul arata ca, printre altele, au fost lansate cu succes rachete balistice intercontinentale „Voevod” si Topol-M. „Rachetele au distrus tintele stabilite la o distanta de peste 6.000 de kilometri, pe poligonul Kura, din Peninsula Kamciatka”, subliniaza NG.

De pe poligonul Cija, au fost lansate rachete balistice de la bordul navelor de razboi ale Flotei din Oceanul Pacific si ale Flotei de Nord. Au mai fost, de asemenea, folosite, rachetele de croaziera S-400 si Buk-M2. In ceea ce priveste aviatia, pe acest segment, la exercitiul de la inceputul saptamanii au fost folosite aparate Tu-95MS, care au lansat trei rachete de croaziera.