Cel mai greu de acceptat în Marea Britanie, unde emisiunile culinare şi bucătarii celebri sunt extrem de mediatizaţi, va fi suprimarea BBC Food, peste 12 luni. O petiţie în care se cere salvarea celor 11.163 de reţete ale BBC a depăşit repede pragul de 60.000 de semnături marţi pe site-ul change.org.

"Site-ul BBC Food este gratuit, independent şi britanic. Este totuşi nefiresc să nu păstrăm cel puţin reţetele în arhivă", a spus Emma Barrington, o londoneză de 48 de ani, pasionată de patiserie şi care a avut iniţiativa lansării petiţiei.

BBC i-a asigurat, totusi, pe amatorii de gastronomie că, deşi serviciul culinar se va închide şi nu va mai produce noi reţete, reţetele existente vor continua să fie accesibile publicului. Însă, în lipsa site-ului specializat, ele nu vor fi la fel de uşor de găsit.

Mulţi văd în această acţiune influenţa guvernului conservator, care a recomandat săptămâna trecută BBC-ului să se concentreze pe esenţialul misiunii sale, "un serviciu public diferit" de posturile comerciale. "Misiunea BBC pe internet este să informeze, să educe şi să distreze", a afirmat marţi directorul BBC, James Harding, adăugând că grupul nu poate "oferi totul tuturor", scrie agerpres.