Guvernul a alocat pentru programul Prima Casă, pentru 2017, o sumă totală de 2,5 miliarde de lei, din care a fost distribuit în martie un fond de două miliarde de lei, iar alte 500 de milioane de lei au rămas de distribuit. În martie, BCR a primit un plafon de 522 milioane lei, corespunzător unei cote de piaţă de circa 25%.

'Plafonul primit de BCR din fondul alocat prin Programul Prima Casă 2017, în martie, a fost finalizat din punct de vedere al aprobării financiare la doar o lună după ce l-am primit, undeva până la sfârşitul lunii aprilie. Mai avem întârzieri cu aprobările de la Fond (Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri FNGCIMM - n.a.). Aşteptăm finalizarea aprobărilor de la Fond, mai sunt câteva zeci de milioane de lei", a afirmat Dana Demetrian, itata de agerpres.

Reprezentanta BCR a spus că BCR ar mai trebui să primească 25% din restul de 500 de milioane de lei, încă nedistribuit, al fondului alocat în 2017 pentru Prima Casă, şi că rămâne de văzut dacă Ministerul Finanţelor va suplimenta plafonul alocat iniţial, de 2,5 miliarde lei, pentru acest an. Demetrian a mai arătat că vârsta medie a clienţilor BCR care au aplicat pentru programul Prima Casă este de 30-35 de ani, în timp ce la creditul ipotecar standard Casa Mea este de 40-45 de ani.

Băncile mai au plafon pentru programul Prima Casă, iar dacă el se epuizează putem suplimenta până la rectificare cu 500 - 600 milioane lei, a declarat marţi Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice. "Mă surprinde faptul că presa spune că nu mai există plafon. Eu ştiu de la bănci că au plafon disponibil pentru Prima Casă. Dacă se consumă plafonul noi avem o rezervă şi o să putem suplimenta. Cred că mai putem suplimenta până la rectificare cu 500 - 600 milioane lei", a afirmat ministrul Finanţelor.