“in anul 2012,. motorul principal al creşterii a fost reprezentat de către factoring-ul fără regres. Baza de clienţi a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011, iar acest lucru s-a datorat atât creşterii volumelor finanţate prin factoring, cât şi îmbunătăţirii substanţiale a produselor şi servicilor oferite de BCR. Având în vedere situaţia economică actuală, apreciem că majoritatea clienţilor se vor îndrepta în continuare către factoring-ul fără regres, acesta oferind pe langă finanţare şi confortul asigurării respectivelor creanţe de către bancă. Factoring-ul are un potential foarte mare de creştere în viitor”, a declarat Valentin Galatanu, director executiv adjunct Tranzactii Bancare, BCR. 

BCR oferă clienţilor o soluţie de finanţare pe termen scurt pe bază de facturi, fără garanţii materiale, destinată companiilor care livrează marfă/prestează servicii în baza unor contracte sau comenzi ferme  încheiate cu clienții, cu plată la termen. Apeland la factoring, clienţii pot beneficia de un set complex de servicii ce includ finanţare imediată pentru mărfuri livrate/servicii prestate, urmărirea încasării şi evidenţa facturilor, dar, cel mai important, de acoperirea riscului de neplată a debitorilor.

BCR deruleaza tranzacţii de factoring intern şi de export, cu şi fără regres, incluzând toată gama de servicii de factoring: finanţare (până la un procent de 100% din valoarea facturilor, în limita plafonului de factoring aprobat), administrarea facturilor (prin gestionarea creanţelor cesionate în sistemul informatic specializat, cu accesul clienţilor la o serie de informaţii şi rapoarte), colectarea facturilor de la debitori, precum şi asigurarea riscului de neplată al debitorilor.

Banca Comerciala Romana derulează servicii de factoring din anul 1999, fiind membru al organizaţiei internationale de factoring - Factors Chain Intenational.