Împrumutul BEI va cofinanţa proiecte care vor contribui la dezvoltarea regională şi la productivitatea IMM-urilor şi a societăţilor cu capitalizare de piaţă medie din România implicate în industrie şi servicii. Investiţiile privind eficienţa energetică întreprinse de IMM-uri vor primi, de asemenea, sprijin de la Comisia Europeană (CE) în cadrul Facilităţii de Finanţare a IMM-urilor, Secţiunea privind Eficienţa Energetică, care prevede cooperarea dintre BEI şi CE pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din industrie şi construcţii.

“Este o prioritate a BEI să îmbunătăţească accesul IMM-urilor, societăţilor cu capitalizare de piaţă  medie şi autorităţilor locale la finanţare pe termen lung şi să contribuie la consolidarea competitivităţii lor. În acelaşi timp, fondurile BEI vor încuraja punerea în aplicare a proiectelor prioritare fiind semnificative pentru dezvoltarea economiei româneşti”, a afirmat Mihai Tanasescu, vicepreședintele BEI.

Acest împrumut se înscrie în priorităţile BEI care vizează sprijinirea IMM-urilor europene pentru a contribui la diminuarea efectelor crizei financiare.  Împreună cu creditele acordate anterior, BEI a oferit BCR 300 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor prioritare.