„În continuarea recentei modificări de preţ pentru creditele garantate în lei, revizuim preţul şi pentru creditele negarantate de nevoi personale (Divers BCR) nou acordate. Suntem în continuare preocupaţi şi de simplificarea procesului de creditare, acordând creditul de nevoi personale cu doar 3 acte în maxim 3 zile. Ne dorim să reducem în continuare timpul de acordare mai mult, preţuind astfel timpul clienţilor care ne aleg ca principală Bancă”, a declarat Andrew Gerber, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

BCR este prima bancă din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda naţională începând din luna Octombrie 2012 şi care şi-a asumat rolul de formator de piaţă în ceea ce priveşte creditarea garantata în lei 

BCR a venit cu modificări de costuri în vederea susţinerii creditării în moneda naţională astfel încât să inlesnească opţiunea naturală a clientului de a alege contractarea unui credit în moneda în care realizează veniturile, respectiv LEI versus EUR. Eliminarea riscului valutar conduce la reducerea semnificativă a diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în Lei.

BCR acceptă o gamă largă de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităţi independente), precum şi până la 3 coplătitori interni (același domiciliu) ce pot participa la credit şi oferă modalităţi flexibile de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operaţiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca oferă, contra cost, o asigurare de somaj care oferă o protecţie solicitantului în cazul pierderii locului de muncă.

Principalele beneficii ale creditelor DIVERS BCR sunt: rata lunară mică, asigurarea de viaţă oferită gratuit la BCR Asigurări de Viaţă VIG şi posibilitatea de a opta, contra cost, pentru o asigurare complexă ce oferă până la 24 de rate lunare plătite de bancă în caz de şomaj.
 

Exemplu de calcul: 15.000 RON

 

Credit

      Divers BCR

Valoare totală credit

10.000 Lei

Perioadă de acordare

 3 ani (36 luni)

Dobândă*

                                     12.5%/an

Comision analiză dosar **

ZERO

Comision lunar de administrare

5 Lei

DAE

14.41%

Valoare totală plătibilă de către client

12.223 Lei

Rata lunară

340 Lei RON

Asigurări

GRATIS - Asigurare de viaţă

* în funcţie de vechimea şi continuitatea în muncă, comportamentul de plată, încasarea salariului , pensiei într-un cont la BCR

** pentru consolidari de credite de la alte Banci cu credite de la BCR