Muzicienii britanici figureaza pe o lista cu 150 de personalitati selectate de Bank of England pentru a le include pe viitoarea bancnota de 10 lire.


Mick Jagger sau John Lennon pe bancnotele britanice de 10 lire? Este posibil, afirma Daily Mirror, potrivit caruia Bank of England a publicat o lista cu numele a 150 de personalitati britanice pentru ilustrarea noilor tenners.

Printre respectivele personalitati, sugerate de public pentru noua editie a bancnotelor de 10 lire seria F, figureaza doua monumente ale muzicii engleze, Beatles si Mick Jagger, precum si numele fostului membru al grupului Take That, Robbie Williams, care are o cariera de solist incepand din 1995.

Candidaturile nu se limiteaza la domeniul muzicii, ele vizeaza, de asemenea, personalitati din llumea sportului, trecand prin literatura si politica. Astfel, se regaseste printesa Diana, care a decedat intr-un accident de masina la Paris in 1997, fotbalistul David Beckham sau jucatorul de rugby Jonny Wilkinson.

Casa regala este reprezentata pe aceasta lista de Ducele de Edimbourg si regina mama, alturi de Winston Churchill. Trei giganti ai literaturii universale, William Shakespeare, Geoffrey Chauces si George Orwell apar printre preferintele publicului, plus cercetatorul Stephen Hawking si Sir Alexander Fleming.

Dar, scrie Mirror, favoritul este Alan Turing, matematician, criptolog si informatician, autor al articolului fondator al stiintei informatice, care a lansat ordinatorul. El a murit in 1954, dupa ce a fost condamnat pentru homosexualitatea sa. „Este, cu adevarat, o lista fascinanta de sugestii, care reflecta varietatea de talente pe care natiunea considera ca merita recunostinta”, noteaza Mirror, citand o sursa anonima.