Împrumutul BEI este dedicat susținerii companiilor care au un impact pozitiv asupra ratei șomajului din România.

Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI responsabil pentru operațiunile de creditare în România, a declarat: “Acordul de împrumut semnat astăzi se înscrie în strategia prioritară a BEI de a ușura accesul la finanțare pe termen lung IMM-urilor și corporaţiilor de mărime medie, care reprezintă motorul industriei românești și care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piața financiară. În colaborare cu Garanti Bank, noul partener al Băncii Europene de Investiții, fondurile BEI vor sprijini în special investițiile realizate în condiții favorabile de către IMM-uri, consolidând astfel competitivitatea acestui sector economic important”.

Acordul de împrumut reprezintă prima colaborare dintre BEI și Garanti Bank. Acest împrumut este acordat în baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, care este destinat să îmbunătăţească accesul la finanţări pe termen lung pentru IMM-urile din Europa, în vederea ameliorării efectelor crizei financiare.

Garanti Bank are în prezent mai mult de 25.000 de clienți IMM-uri și 3.000 de corporate.

În 2013, segmentul IMM din portofoliul băncii a avut cea mai mare creștere în ceea ce privește împrumuturile, cu 17% față de anul anterior. Fondurile actuale, prin intermediul parteneriatului cu BEI, vor sprijini dezvoltarea și creșterea competitivității IMM-urilor și a corporaţiilor de mărime medie, prin desponibilitatea crescută a creditelor pe termen lung.