Iată câteva dintre numeroasele beneficii oferite de consumul de spanac:

Benefic în dietă

O cană de spanac conține aproape 20% din necesarul zilnic de fibre alimentare, care ajută la digestie, previn constipația, mențin nivelul zahărului din sânge și combat supraalimentarea.

Luptă împotriva cancerului

Flavonoidele, fitonutrienți cu proprietăți anti-cancer, abundente în spanac, încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac și de piele. În plus, acestea oferă protecție și împotriva apariției cancerului de prostată.

Proprietăți antiinflamatoare

Neoxantina și violaxantina, prezente în cantități foarte mari în spanac, sunt substanțe care joacă un rol foarte important în reducerea inflamației.

Proprietăți antioxidante

Vitaminele C și E, beta-carotenul, manganul, zincul și seleniul sunt antioxidanți care luptă împotriva osteoporozei, aterosclerozei și hipertensiunii arteriale.

Reglează tensiunea arterială

Peptidele din spanac ajută la reglarea eficientă a tensiunii arteriale.

Protejează ochii

Luteina și zeaxantina protejează ochii de cataractă și degenerescență maculară.

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

Citeste si Beneficiile căpșunilor pentru sănătate