Totodată, are capacitatea de a preveni şi trata numeroase maladii, afecţiuni respiratorii şi iritaţii, până la dureri reumatice. De asemenea, este un bun combatant în lupta cu kilogramele în plus.

Pentru un rezultat efcient al ticturii de soc, florile trebuie culese în zilele cu umiditate scăzută şi trebuie ţinute la soare cât mai răsfirat, pentru a se putea usca total. Odată uscate, ele sunt utilizate atât ca pulbere, prin mărunţirea lor fină,  tinctură – alcool alimentar, infuzie, ulei de soc – macerate împreună cu uleiul de floarea soarelui, sau măsline, sub formă de ceai, şi mai ales ca băutură răcoritoare. Indiferent de alegerea făcută, socul reprezintă unul din remediile naturale de care organismul nostru are nevoie.


Ajută procesul de digestie

Socul este şi un bun laxativ. Asigură un tranzit intestinal optim, astfel încât toxinele să fie eliminate din organism. Totodată, planta scade apetitul alimentar, astfel încât senzaţia de continuă foame dispare treptat, iar poftele îşi fac din ce în ce mai rar simţită prezenţa.

 

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

 

Citeste si Boli care pot fi tratate cu propolis