Globalworth este un proprietar şi dezvoltator imobiliar de birouri, care investeşte într-un portofoliu diversificat de proprietăţi în principal în România, dar şi în Europa de Sud-Est şi Europa Centrală şi de Est, precizeaza agerpres.

"Acţiunile sale sunt listate pe Piaţa Alternativă de Investiţii (AIM), o piaţă internaţională pentru companiile în creştere a Bursei de Valori din Londra. Globalworth a emis obligaţiuni pentru a-şi consolida sursele de finanţare şi pentru a îşi continua planurile de extindere în interiorul şi în afara României. Aceasta este cea mai mare emisiune publică de obligaţiuni lansate de Globalworth, primul Eurobond corporativ care se va lista atât pe Bursa de Valori Irlandeză cât şi pe Bursa de Valori Bucureşti şi prima obligaţiune corporativă din România ce a atins nivelul de referinţă de cel puţin 500 milioane de euro care să faciliteze includerea obligaţiunilor în indicii globali pentru a atrage mai multă lichiditate şi vizibilitate", se arată în comunicat.

Matteo Patrone, director regional BERD pentru România şi Bulgaria susţine că investind în această emisiune de referinţă, BERD îşi demonstrează susţinerea pentru dezvoltarea pieţelor de capital din România.

Banca a investit până în prezent în România aproape 7,5 miliarde euro în aproape 400 de proiecte.