Moscova considera ca Boris Berezovski poate fi inmormantat in Rusia, daca rudele vor dori. „Moscova este gata sa accepte ca Berezovski sa fie inhumat in Rusia, daca va primi o solicitare in acest sens... Din declaratiile lui, din diferite informatii care au circulat se poate trage concluzia ca el a fost in opozitie fata de Putin. Se stie ca nu s-a uitat la bani cand a fost vorba sa sustina anumite procese atat in interiorul Rusiei, cat si in strainatate, actiuni care pot fi considerate impotriva Rusiei si a lui Putin”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov.

„O personalitate iesita din comun, stralucitoare, un ideolog al capitalismului oligarhic. Astfel de oameni au, in general, semnul plus, dar sunt si eroi negativi. Pentru mine, Boris Berezovski a fost mai degraba un erou negativ”, a scris pe blogul sau Boris Nemtov, unul dintre liderii miscarii de opozitie din Rusia.

Ultranationalistul Vladimir Jirinovski a regretat ca Berezovski nu a reusit sa revina in Rusia. „Pacat ca s-a intamplat asa, pentru ca Berezovski a fost cea mai importanta figura dintre toti oligarhii care se pot intoarce acasa, dand, astfel, un semnal tuturor celor care au plecat din tara si au luat cu ei uriase capitaluri”, a spus Jirinovski.