Presupusul ucigaş plătit le-a declarat anchetatorilor că pentru asasinarea lui Andrei Borodin (45 de ani), fost preşedinte al Băncii Moscova, i-ar fi fost promisă suma de 660.000 lire sterline.

Surse din cadrul secţiei de poliţie Thames Valley din comitatul Buckinghamshire au raportat că 'au primit informaţii că un bărbat de 45 de ani a primit ameninţări la adresa sa' în decembrie anul trecut. Potrivit canalelor media citate, este vorba de Andrei Borodin.

Borodin s-a mutat în Marea Britanie împreună cu soţia sa Tatiana în urmă cu doi ani şi a primit în curând azil politic aici. Casa lui, evaluata la 140 de milioane de lire sterline, este situată în Henley-on-Thames, un oraş din comitatul Oxfordshire, regiunea South East, aproximativ 22,5 km de vila în care a fost găsit mort Berezovski.

După autopsia trupului neînsufleţit al omului de afaceri rus (68 de ani) au apărut informaţii că Berezovski avea la gât un nod făcut din ţesătură. Corpul său neînsufleţit a fost găsit de garda sa de corp, fost ofiţer Mossad, care lipsise mai mult de cinci ore de acasă. S-a spus că Berezovski s-a sinucis, neexistând urme de violenţă pe corpul său, însă rudele şi apropiaţii său nu cred în această versiune, mai ales că la Londra au decedat în circumstanţe neclare în ultimul timp o serie oameni de afaceri ruşi, cu legături în zona puterii de la Moscova. Berezovski era cunoscut ca unul din cei mai înverşunaţi adversari politici ai lui Putin, pe care, de altfel, susţinea că l-a adus la putere, după retragerea intempestivă a defunctului preşedinte Boris Elţin în decembrie 1999, relateaza Agerpres in pagina electronica.