"Vor fi interzise proiectele de fracturare pentru exploatarea gazelor de şist la adâncimi de peste 3.000 de metri", au precizat, intr-o scrisoare trimisa deputatilor din Partidul Social Democrat, ministrul Economiei şi Energiei, Sigmar Gabriel şi colega sa de la Mediu, Barbara Hendricks.

Cei doi mentioneaza că "iau în serios îngrijorarea populaţiei legata de fracturarea hidraulică" si subliniaza ca "protejarea sănătăţii şi a apelor potabile reprezinta o prioritate absolută".

Proiectul de lege pare să închidă calea fracturării gazelor de şist, pentru ca efectele acestei tehnologii asupra mediului înconjurător să poată fi analizate mai întâi. Urmează ca în anul 2021 să fie elaborat un raport cu privire la situaţia cunoştinţelor şi tehnologiile pentru ca legislatorul să se aplece din nou asupra legii.

În schimb industria germană, în frunte cu industria chimică, militează pentru a da o şansă gazelor de şist. Potrivit companiilor, Europa are şansa de a urma modelul SUA şi a reduce costurile energetice.