Potrivit acestei surse, Fininvest, compania holding a familiei Berlusconi, a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Administraţie pentru ziua de marţi, unde ar urma să fie discutată această tranzacţie. O altă sursă a declarat săptămâna trecută că grupul de investitori chinezi, a cărui componenţă este deocamdată neclară, a evaluat clubul de fotbal AC Milan la 700 milioane de euro, inclusiv datoriile.

Magnatul Silvio Berlusconi este presat să vândă AC Milan. Odată unul din principalele cluburi din fotbalul mondial, AC Milan nu a mai reuşit să câştige niciun trofeu important în ultimii cinci ani şi în prezent înregistrează pierderi. Într-un mesaj video publicat vineri pe contul său de Facebook, Berlusconi declara că a investit peste un miliard de euro în AC Milan, inclusiv 152 milioane de euro în ultimul sezon, în care clubul nu a înregistrat rezultate deosebite.

Cu toate acestea, în luna iunie a anului trecut, omul de afaceri thailandez Bee Taechaubol nu a reuşit să ajungă la un acord privind achiziţionarea unui pachet majoritar de acţiuni la AC Milan, după ce în ultimul moment Berlusconi s-a răzgândit şi nu a vrut să vândă un pachet mai mare de 48%, a declarat o sursă din apropierea negocierilor.

În schimb, la finele anului trecut, un consorţiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din acţiunile unui grup care deţine mai multe cluburi de fotbal printre care şi Manchester City. Aceasta după ce la începutul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, a cumpărat 20% din acţiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro, informeaza agerpres.