Judecătorului Nelson Wolff, din comitatul Bexar, i-a venit ideea de a construi o astfel de bibliotecă digitalizată, amenajată pe o suprafaţă de 460 de metri pătraţi, după ce a citit biografia lui Steve Jobs, scrisă de celebrul biograf american Walter Issacson, informează abcnews.go.com.

În locul clasicelor rafturi cu cărţi, cititorii care vor veni la BiblioTech vor avea la dispoziţie numeroase birouri cu computere şi gadget-uri. La început, vor exista 100 de dispozitive e-reader, iar apoi vor fi adăugate alte 50 de e-readere pentru copii, 50 de PC-uri, 25 de laptopuri şi 25 de tablete.

Persoanele care vor veni la BiblioTech vor putea să citească cărţi pe oricare dintre dispozitivele din bibliotecă, să iasă din bibliotecă cu unul dintre cele 50 de e-readere, pentru o anumită perioadă de timp, sau să vină în bibliotecă cu propriul dispozitiv e-reader şi să descarce pe el orice cărţi doresc.

Biblioteca va încheia contracte de parteneriat cu diverşi furnizori şi distribuitori de eBook-uri, pentru a asigura accesul cititorilor la peste 10.000 de titluri. Colecţia de cărţi în format eBook va creşte în fiecare an, mentioneaza Mediafax.