Potrivit publicatiei The Independent, in 1986, premierul de atunci al Marii Britanii, Margaret Thatcher a intentionat sa se opuna lansarii campaniei informationale impotriva SIDA, de teama ca tinerii vor intra in posesia unor informatii "pe care nu le-ar fi aflat niciodata". Prin urmare, pe fondul nemultumirii premierului, capitolul referitor la tipurile riscante de sex sa fie redus, in materialele de propaganda, la un singur rand.

Documentele scoase la lumina relateaza, de asemenea, despre marea problema pe care a constituit-o pentru multe guverne britanice praful lunar daruit de presedintele american Richard Nixon. Artefactul a fost catalogat de Downing Street 10 drept "neatragator din pur de vedere estetic" si expediat imediat intr-un turneu prin muzee de provincie.

La revenirea la Londra, cadoul a fost pastrat intr-un dulat, iar guvernul a dus o lunga si istovitoare corespondenta cu diferite institutii de cultura, in incercarea de a include praful lunar printre exponatele lor. Tentativa esuata insa.

La fel de intens a fost dezbatut, in urma cu 30 de ani, si un alt cadou: este vorba despre un sirag de perle cu diamante, primit, se pare, de Margaret Thatcher din partea sefului de atunci al OPEC, ministrul petrolului al Emiratelor Arabe Unite, Mana Saeed Al Otaiba. Pentru a evita eventuala neplaceri diplomatice, autoritatile de la Londra au decis sa nu consemneze bijuteriile drept un dar din partea unei puteri straine.

In decembrie 2015, pretiosul cadou a fost scos la licitatie de casa Christie's.