E adevarat, a continuat generalul Hodges, "scenariul unui atac este destul de putin probabil, dar cea mai buna modalitate de a evita agravarea situatiei consta in organizarea de exercitii militare, pentru a demonstra ca suntem pregatiti pentru orice evolutie a lucrurilor. Intimidarea functioneaza numai atunci cand exista capacitatea necesara, cand dovedesti ca esti gata de actiune", a adaugat interlocutorul publicatiei germane.

Intrebat cat de mult s-a imbunatatit, in ultimii ani, starea armatei ruse, Hodges a subliniat ca Moscova "si-a perfectionat medotele electronice de desfasurare a operatiunilor militare. Altfel spus, daca cineva transmite un semnal electronic, rusii il pot intrerupe, il pot bruia sau pot stabili locul de unde se emite. Astfel, ei pot trage fara sa te vada si aflandu-se la mare departare. Este foarte periculos si sunt ingrijorat", a recunoscut ofiterul american.

Rugat sa comenteze declaratiile Kremlinului privind desfasurarea de rachete Iskanderi in regiunea Kaliningrad, Hodges a declarat ca nu stie daca rusii chiar au trecut de la vorbe la fapte. Oricum, a adaugat el, "aceste sisteme pot fi echipate cu proiectile nucleare, dar este o iresponsabiitate revoltatoare sa promovezi astfel de amenintari la adresa unor state europene precum Danemarca, Suedia sau Romania.

"Rusia sustine mereu ca este o superputere si ca doreste sa fie tratata ca atare. In acest caz ar trebui sa se si comporte ca o superputere", a mentionat generalul american.