Potrivit publicatiei, Bill Clinton nu va fi invitat la sedintele convocate regulat la Casa Alba cu membri ai guvernului, nu va avea acces in biroul pentru situatii deosebite si nu va avea un cabinet propriu in aripa vestica a cladirii, unde se afla faimosul Birou oval.

"Relatiile reciproce dintre fostul sef al tarii si presedintele in exercitiu vor constitui, fara indoiala, un subiect deosebit de delicat. Spre binele comun, ei trebuie sa impuna reguli foarte stricte de colaborare reciproca. Bill va dori, probabil, sa rescrie istoria presedintiei sale, influentand linia politica promovata de Hillary in functia de presedinte", a apreciat David Gergen, fost consilier ai mai multor locatari ai Casei Albe, inclusiv Bill Clinton.

într-un discurs presărat de anecdote sustinut în a doua zi a Convenţiei Democrate, Bill Clinton a spus despre sotia lui ca "este a naibii de bună pentru a face schimbări".

"Nu s-a mulţumit niciodată cu status quo-ul ei, mereu a vrut să împingă mingea înainte", a spus Bill, care s-a amuzat comentând că, în cazul în care soţia sa va deveni în noiembrie preşedintă a ţării, el va deveni "primul domn" al SUA.

Clinton a evocat şi detalii intime din primii ani de viaţă împreună, inclusiv momentul în care Hillary a intrat în travaliu şi a adus-o pe lume pe fiica lor Chelsea, precum şi anii în care soţia sa a fost senatoare de New York şi apoi titulară a diplomaţiei americane (2009-2013).