In opinia celor trei investitori, neindentificati si care impreuna detin peste 5% din actiuni, in virtutea pozitiei sale, Gates impiedica adoptarea de noi strategii pentru dezvoltarea comapniei. Ei cred, de asemenea, ca plecarea lui Gates i-ar asigura succesului lui Steve Ballmer, care si-a anuntat recent demisia din functia de director general, mai multe atributii pentru realizarea schimbarilor care se impun la Microsoft.

Investitorii estimeaza, de asemenea, ca mandatul lui Gates, care poseda 4,5% din actiunile Microsoft si este cel mai mare actionar privat, nu este proportional cu ponderea sa in companie. Desi, deocamdata, nu exista nimic care sa indice determinarea consiliului director al Microsoft de a vota inlaturarea lui Gates, este evident ca, prin demersul lor, cei trei actionari vor sa scrie, de acum inainte, istoria companiei fara legendarul ei fondator.

Dupa ce a detinut 49% din capitalul Microsoft, Bill Gates, care si-a pastrat in ultimii 20 de ani titlul de cel mai bogat cetatean al Statelor Unite, poseda acum 4,5% din intreprinderea a carei valoare se ridica la 277 de miliarde de dolari.