'Un nou val de mesaje ce conţin virusul bancar Dyre vizează clienţi ai instituţiilor financiare din mai multe ţări, printre care şi România. Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Băncile locale vizate au o cotă de piaţă cumulată de circa 40%. Utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitaţi să descarce un fişier maliţios de tip arhivă conţinând un executabil, care provine de la un consultant fiscal. Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuţii purtate anterior şi le sugerează clienţilor să descarce cu prioritate fişierul pentru a finaliza o tranzacţie financiară. Un al doilea mesaj susţine că trimite documentaţia financiară a clientului şi îi cere să verifice autenticitatea tranzacţiilor. Al treilea mesaj informează clientul despre sancţiuni contravenţionale impuse companiei pe care o deţine, invitându-l să ia la cunoştinţă lista abaterilor', explică specialiştii Bitdefender.

Potrivit sursei citate, virusul Dyre a apărut pentru prima dată în 2014 şi se instalează pe computerul utilizatorului, devenind activ doar atunci când acesta îşi introduce datele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituţii bancare, noteaza agerpres.

Atacul vizează şi clienţi ai unor instituţii financiare şi bancare importante din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Australia şi Franţa.

Conform Bitdefender Labs, 19 milioane de e-mailuri au fost trimise, în numai trei zile, de pe servere din SUA, Taiwan, Hong Kong, Danemarca, Rusia, China, Coreea de Sud, Marea Britanie şi Australia.

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante şi eficiente game de soluţii de securitate informatică atestate pe plan internaţional. Încă din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate.