Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, înaintea consultărilor de la Cotroceni, că PDL nu va merge cu o propunere de premier, va rămâne în opoziţie şi va participa la discuţiile privind modificarea Constituţiei, privind Codul electoral şi reorganizarea teritorială, relateaza Mediafax.

"Nu vom merge cu o prounere de prim-ministru, vom rămâne în opoziţie şi vom sancţiona toate derapajele de la democraţie ale actualei puteri. Dacă vom fi solicitaţi, vom participa la discuţiile asupra modificării Constituţiei, Codului electoral şi reorganizarea teritorială a României", a precizat Blaga.

Întrebat cum comentează faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că nu va merge la Cotroceni, Blaga a răspuns: "Este problema domniei sale, dar nu văd decât un dublu discurs al domnului Crin Antonescu. Pe de o pare, participă la întâlniri informale, normale, iar pe de altă parte nu participă la consultările oficiale".

El a mai apreciat că este "o copilărie" ca Forţa Civică să vină cu o propunere de premier.

Întrebat dacă PDL va susţine propunerea de premier a partidului Forţa Civică, Blag a răspuns: "Este o copilărie, nu cred că Forţa Civică va veni cu o propunere de premier".