Copreşedintele ARD Vasile Blaga a apreciat, vineri, că declaraţia secretarului de stat american Hillary Clinton privind România este "edificatoare" şi crede că reprezentanţii USL "nu o vor ataca şi pe Hillary Clinton de data asta"."Atacurile la adresa justiţiei s-au înteţit, iar declaraţia de ieri a secretarului de stat Hillary Clinton, făcută la Dublin, la OSCE, în faţa reprezentanţilor a 57 de state, este edificatoare. În România s-au înregistrat derapaje anticonstituţionale clare. Acest lucru cred că nu mai poate fi pus la îndoială de niciun reprezentant al USL. Cred că nu o vor ataca şi pe Hillary Clinton de asta", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă. Mediafax aminteste ca, potrivit transcrierii discursului rostit la OSCE de Hillary Clinton postată pe site-ul Departamentului de Stat, seful diplomatiei SUA a spus că "sunt semnale nefericite privind regresul democraţiei în Ungaria şi provocări pentru procesele constituţionale din România".

In alta ordine de idei, el a estimat ca ARD  trebuie votată pe 9 decembrie din cel puţin trei motive: susţine crearea locurilor de muncă prin reducerea de taxe, o justiţie independentă şi integrarea mai aprofundată a României în UE. 

"Pe 9 decembrie românii au de ales între două feluri de a face politică: între ARD, care, responsabil, a identificat problemele României şi a propus soluţii şi USL, care a făcut din minciună politică de stat, între ARD, care susţine cu toate forţele parcursul euroatlantic al României şi USL, care îngroapă România şi o scoate din UE. (...) Un lucru este clar: problema României de azi este USL, soluţia este ARD. De aceea fac un apel către români, către clasa de mijloc, către românii activi, către românii care au spus primii 'da' economiei de piaţă, parcursului nostru euroatlantic, statului de drept, să vină la vot şi să aleagă ARD. Există cel puţin trei motive pentru care trebuie să aleagă ARD şi să nu aleagă USL. În primul rând noi propunem reducerea cotei unice de la 16% la 12%, concomitent cu creşterea salariului minim pe economie de la 740 de lei la 850 de lei, tocmai pentru a crea locuri de muncă. Ei ce fac? Vor desfiinţarea cotei unice şi creşterea taxelor şi impozitelor, care vor îngropa România într-un an greu 2013", a afirmat Blaga.

El a adăugat că "ARD vrea o justiţie independentă, egală pentru toţi". Ei doresc o justiţie pe care să o controleze, să o preseze să nu se atingă de demnitarii USL (...). ARD (...) susţine integrarea mai accentuată în Uniunea Europeană. Noi nu credem într-o bunăstare a fiecăruia dintre români altfel decât în spaţiul european. La polul opus ei nu irosesc nicio zi în a ataca liderii UE, liderii americani, făcând nici mai mult, nici mai puţin din Departamentul de stat al SUA principalul inamic în bătăliile politice", a susţinut copreşedintele ARD.

Liderul PDL a spus că de aceea votul din 9 decembrie are o importanţă deosebită pentru România. "Noi le transmitem tuturor simpatizanţilor dreptei să voteze ARD. Celor care nu s-au hotărât încă să voteze, să voteze pentru o Românie europeană, pentru o Românie a muncii, a locurilor de muncă. USL poate fi învins şi va fi învins pentru că noi facem o politică alături de români, nu o politică pentru subjugarea României", a mai declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres pe pagina electronica.