Afirmația vine în contextul propunerii făcute de Monica Macovei la Parlamentul European prin care aceasta solicită ca bunurile presupuse că ar fi fost obţinute din infracţiuni să fie confiscate fără o decizie de condamnare a celui vizat din partea instanţei.

"Cu 99% din cele propuse de doamna Macovei acolo sunt de acord. Există foarte multe state care nu au o legislaţie care să permită confiscarea extinsă în cazul unor infracţiuni bine definite. Noi avem o astfel de lege. Nu sunt de acord cu confiscarea fără sentinţă judecătorească. Acesta este punctul de vedere oficial al PDL", a declarat Vasile Blaga, la un post de televiziune, citat de pagina electronică a Agerpres. 
 
De asemenea, liderul PDL a susţinut că premierul Victor Ponta a lansat o "teză falsă" privind confiscarea averilor ilicite. 
 
"Există o lege a confiscării extinse, nu e cazul să o mai promoveze (n.r. premierul), nu trebuie modificată Constituţia, din acest punct de vedere, cum de altfel nu trebuie să-şi facă griji nici cu maşinile confiscate de poliţişti pentru că după şase luni de zile, să-l întrebe pe cel pe care l-a pus la ANAF, le poate valorifica", a precizat preşedintele PDL.