"Ponta nu vine decât să accentueze că nu îl interesează modul în care guvernează ţara, ci propria imagine. Când este în dificultate inventează teme după teme, să abată atenţia publicului (...) Să îşi facă treaba în ţară şi să se apuce de absorbţia fondurilor europene", a declarat Blaga, înaintea şedinţei BPN al PDL.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seara, că acordul de colaborare semnat cu preşedintele Traian Băsescu rămâne în vigoare şi este unul important pentru România deşi consideră că multe dintre elementele din document privind poziţia care trebuie adoptată de România în probleme externe nu mai sunt valabile.

Şeful Guvernului s-a referit astfel la prevederile din acord privind legarea aderării la Schengen de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi bugetul comunitar al României pentru perioada 2014-2020.

"Ce am stabilit în pactul de colaborare nu mai e valabil. Ce am stabilit legat de MCV şi de aderarea la Schengen nu a fost respectat, ce am stabilit să obţinem la Bruxelles nu am obţinut", a spus Ponta, duminică, la RTV.

Întrebat dacă în aceste condiţii consideră că acordul semnat cu Băsescu a fost încălcat, Ponta a răspuns însă negativ, afirmând că acesta rămâne valabil.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că fără transmiterea către guvernele ţărilor UE a unei scrisori semnate de premier şi preşedinţii Camerelor privind aspectele negative din raportul MCV, România are şanse aproape zero privind o decizie de aderare la Schengen în Consiliul JAI din martie.

Premierul Ponta a afirmat însă că preşedintele Traian Băsescu luptă împotriva intereselor României dacă se bate pentru ca decizia din luna martie privind aderarea la spaţiul Schengen să fie legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.