Săptămâna viitoare ar urma să înceapă negocierile dintre reprezentanţii BMW şi cei ai Guvernului de la Londra iar o decizie ar putea fi anunţată în semestrul doi din 2017, precizeaza ziarul german.  Modelul electric Mini ar urma să fie lansat în 2017.

Reprezentanţii BMW nu au comentat informaţia, dar sursele Handelsblatt au explicat că firma germană nu mai este interesată să investească în Oxford, unde este principala fabrică din Marea Britanie care produce modelul mini, dacă Regatul Unit va ieşi de pe piaţa unică europeană în urma unui "hard Brexit" (Brexit dur).

Recent, directorul general Harald Krueger anunţa că firma vrea să-şi majoreze anul viitor vânzările de vehicule electrice cu două treimi, la 100.000 de unităţi, în urma diversificării modelelor de baterii pentru acest tip de vehicule. Pentru a stimula vânzările, BMW va extinde raza de acţiune a bateriei pentru modelul de oraş i3 cu 50%.

Procentajul de automobile electrice şi hibride din totalul vânzărilor va creşte la 15 - 25% până în 2025, a afirmat directorul general al BMW. Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca în anul 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, în ceea ce îi priveşte pe producătorii auto germani, BMW, Mercedes şi Volkswagen produc deja automobile electrice, iar Audi şi Porsche au planuri referitoare la producţia unor astfel de automobile, noteaza agerpres.