Potrivit comunicatului, aversul monedei redă un basorelief de pe soclul monumentului dedicat lui C.A. Rosetti, din Bucureşti, evocând implicarea acestuia în înfăptuirea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '100 LEI', stema României şi anul de emisiune '2016'. Reversul monedei prezintă portretul lui C.A. Rosetti, inscripţia în arc de cerc 'CONSTANTIN A. ROSETTI' şi anii între care a trăit '1816', '1885'.

'Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central', se subliniază în comunicat.

Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur, iar preţul de vânzare, fără TVA, inclusiv broşura de prezentare este 1.625,00 lei.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea lor în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, informeaza agerpres.