Volksbank România schimbă structura conducerii executive pentru a răspunde mai bine noilor cerinţe de creştere. Noile schimbări accentuează atenţia acordată activităţii comerciale şi culturii riscului, prin crearea unor resorturi noi, dedicate următoarelor 3 activităţi: Resort Business Persoane Juridice, Resort Business Retail şi Resort Risc', se precizează în comunicat.

Potrivit documentului, Bogdan Neacşu, 35 de ani, are o experienţă de peste 10 ani în domeniul bancar, dintre care ultimii cinci ani în managementul şi guvernanţa riscului. 'În calitate de vicepreşedinte al Volksbank, Neacşu va coordona operaţiunile Resortului de Business Persoane Juridice. Noul Resort va iniţia şi va menţine relaţia de business cu clienţii corporate şi IMM', se precizează în comunicat.

Dan Sandu, care a fost numit în funcţia de vicepreşedinte responsabil pentru Resortul de Business Retail, are 45 de ani şi o experienţă de peste 22 de ani în sistemul bancar, în ultimii 10 ani ocupând funcţii de top management, precizează banca.

'Alexander Tscherteu, 39 de ani, are o experienţă de peste 15 ani în sectorul bancar şi consultanţă. Şi-a început cariera la Austria Creditanstalt - BACA (în prezent Unicredit Austria) şi în perioada 2001-2006, a făcut parte din departamentul de examinare al Băncii Naţionale a Austriei, în calitate de auditor. Începând cu 2008, el s-a alăturat Grupului Volksbank, în cadrul căruia a condus departamentul de risc la nivel de grup', se mai arată în comunicat.

Tscherteu este actualul vicepreşedinte al Resortului Management Credite&Operaţiuni şi preia aria de administrare a riscului, într-o structura nou formată - Resort Risc.

Potrivit comunicatului băncii, Benoit Catel şi Florin Kubinschi continuă să-şi exercite funcţiile din poziţiile de preşedinte responsabil cu coordonarea Resortului de Afaceri Generale, respectiv vicepreşedinte responsabil cu coordonarea Resortului Financiar & Operaţiuni.