Cantaretul sud-corean Psy va prezenta maine noul sau single, Gentleman, o melodie in ritm electro, dar fanii asteapta aparitia videoclipului, factor cheie al succesului planetar inregistrat pe YouTube cu Gangnam Style.

Cantecul evoca un „gentlemen” sau o persoana care se considera astfel si care incearca sa cucereasca femeile la o serata. Melodia este ritmata, iar textul contine mai multe cuvinte in engleza decat Gangnam Style, semn ca Spy se adreseaza de la bun inceput unei audiente internationale.

„Lasati-ma sa ma descriu. Sunt un adevarat cuceritor, plin de farmec, vigoare si umor”, canta in sud-coreana artistul in varsta de 35 de ani, inainte de a lansa in engleza: „I’am a mather-father gentleman”.

Disponibila deja pe internet, melodia s-a plasat direct in fruntea vanzarilor pe mai multe site-uri de muzica online din Coreea de Sud. Totusi, reactiile ascultatorilor pe diferitele retele sociale au fost impartite. Astfel, un sondaj la care au participat 2000 de persoane si care a fost realizat de Daum.net, unul dintre principalele site-uri de stiri din Coreea de Sud, arata ca 38,9% dintre intervievati au catalogat melodia „buna sau foarte buna”, iar 48,3% drept „mediocra si plictisitoare”.

„Dupa o prima auditie, am crezut ca va fi o mare dezamagie. Dar dupa ce am ascultat melodia de mai multe ori, a inceput sa-mi placa”, scrie un vizitator al site-ului Daum.net. „Seamana prea mult cu Gangnam Style, dar intr-un fel haios. Voi astepta sa vad videoclipul, inainte de a ma pronunta”, a mentionat al vizitator.

Intr-un interviu acordat la inceputul acestei luni, cantaretul a declarat ca videoclipul cuprinde dansuri traditionale coreene. „Sunt dansuri cunoscute de toti coreenii, dar nu si de straini. Vor fi prezentate in style Psy”, a subliniat artistul.