Sistemul, numit Sigurec 1, integrează o soluție de preluare a 10 tipuri de deșeuri din ambalaje, respectiv deșeuri PET, doze de aluminiu,  butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, sacoșe/folii ambalaj PE, PP, hârtie și cartoane și echipamente electrice sau electronice. 
 
Astfel, toți cei care își vor recicla deșeurile  vor primi în schimb bonuri valorice ce pot fi folosite în hipermarketurile Carrefour. 
 
Spre exemplu, pentru un PET, clienţii primesc 0,05 lei, iar pentru o doză de aluminiu - 0,03 lei. În cazul aparatelor electrice şi electronice (DEEE),  se oferă 0,8 lei/kg pentru frigidere,  0,6 lei/kg pentru fiare de călcat, 1,5 lei pentru laptopuri etc.
 
Un studiu recent, realizat de către Rogalski-Grigoriu, la inițiativa Green Group, pe tema obiceiurilor de reciclare la români, pe un eşantion de 7.492 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, arată că 92% dintre români nu sunt conştienţi de valoarea economică pe care o au deşeurile lor și nu ştiu că au posibilitatea să colecteze selectiv cu ajutorul containerelor inteligente care eliberează bonuri valorice. 
 
Același studiu indică faptul că peste 38% dintre români cred că deşeurile colectate selectiv ajung tot la groapa de gunoi. Cu toate aceste, peste 57% dintre români sunt conştienţi de importanţa reciclării pentru mediu şi declară că poluarea este cea mai gravă consecinţă a unui comportament neorientat spre reciclare a deşeurilor. În plus, aproape 85% dintre români consideră că reciclarea deşeurilor este o responsabilitate pe care o au faţă de mediu.