"Indiferent de situaţie, eu mi-am adus familia în ţară. Este un motiv neîntemeiat din moment ce eu, la două săptămâni după operaţia pe cord m-am prezentat la proces. Ştiind că am proces am venit imediat în ţară, iar soţia şi copilul au venit alaltăieri. Voi rămâne indiferent de decizie. Nu voi părăsi ţara, pentru a nu se crea niciun fel de suspiciuni", a spus Borcea.

Cristian Borcea a menţionat că afirmaţiile DNA potrivit cărora a început să înstrăineze o parte din bunuri şi acţiuni deţinute la diferite societăţi comerciale pentru a îngreuna recuperarea prejudiciului produs nu sunt conforme cu realitatea. "Procurorul s-a referit la acţiunile de la Dinamo pe care le-am dat de un an de zile şi la apartamentul de la Miami pe care îl am", a completat Borcea.

Procurorul DNA a depus, luni, la instanţa supremă o cerere prin care solicită judecătorilor să ia faţă de toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorii instanţei supreme au amânat, pentru 19 februarie, judecarea cererii DNA.

Totodată, instanţa supremă a stabilit ca judecarea recursurilor să fie reluată în 5 martie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început luni judecarea recursurilor făcute de cei opt oameni din fotbalul românesc, printre care Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor şi Ioan Becali, faţă de condamnările la închisoare primite în dosarul transferurilor de jucători.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la şedinţa de judecată a solicitat, printr-o cerere depusă la instanţă, să fie luată măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în acest dosar. Procurorul nu a apucat să dezvăluie motivele acestei cereri, întrucât Jean Pădureanu a cerut un alt termen de judecată, pentru a-şi angaja avocat. Totodată, la dosar a fost depusă şi o cerere a avocatului lui Mihai Stoica prin care arată că este în imposibilitate de prezentare.

Cei doi oameni de fotbal sunt lipsiţi de apărare la termenul de luni al procesului, însă acestora le-a fost asigurat un avocat din oficiu. Acesta a fost prezent la şedinţa de luni, dar nu poate pune concluzii, atâta vreme cât un inculpat are avocat ales. Avocaţii celorlalţi inculpaţi din dosar s-au opus cererii procurorurului, din aceleaşi considerente, astfel că instanţa a susupendat şedinţa şi a reluat dezbaterea cererii în jurul orei 11.00, după ce avocaţii oamenilor de fobal vor fi studiat solicitarea DNA.